Kristin Minde

Bio

 

9. september lanserer VME hennes andre album, «The Weight». Musikken er mørkere, pulserende, med tekster som er ærlige og ubeskyttet.

Hva veier mest av en kilo fjær og en kilo ansvar, en kilo muskler og en kilo sorg? Kristin synger om hva du gjør med den usynlige vekten. Om å danse, glemme, elske, glede andre. Sånn at du – om så bare for en stund – kjenner at vektskålene er i balanse.

Se for deg at du er på rollerblades-tur gjennom Afrika med noen som ligner på Kylie Minogue, Goldfrapp, Morten Harket og Michael Jackson. Nær hjertet av den sentralafrikanske jungelen møter dere et bulgarsk kor som byr opp til dans rundt leirbålet. Senere, når sola står opp i ørkensanden, blåser vinden stille, men stillheten brytes av ditt hjerte som slår, hviskende sang, og roterende rulleskøytehjul over sanddynene.

«The Weight» inviterer deg på ny inn i Kristin Mindes storslåtte popmusikk. Musikken er bankende, dypere, men samtidig mer spennende, vidtspennende.

Den lekne og musikalske popmusikken i debuten «Six Feet Over» fra 2011 bergtok mange, og roterte i månedsvis både på NRK P1 og P3. Med «The Weight» gjemmer hun seg ikke lenger i et eventyrlig univers, men er ærlig og ubeskyttet. Pikerommet står tomt, og vi har gått inn på klubben, og opp på scenen. Hun synger om lengselen etter et hjem som var, om rytmen som ikke er i takt med omgivelsene, om ensomheten mellom to mennesker, om hjertets urolige slag. Musikken spenner fra rått og ekspansivt til vart og selvgranskende, og Kristins vokal-lek bærer det hele.

Platen er nok et resultat av samspillet mellom Kristins uttrykksfulle låter og produsent Kato Ådlands lekne kreativitet. Miksingen er gjort av ringreven Bjarne Stensli i Harrys Gym studio i Oslo. Musikerne Jonas Vemøy, Erlend Peter Valkvæ, Jo-Martin Grosås Nordbø, og Håkon Sagen setter sitt særpreg på denne platen, og spiller opp til gyngende groove og bankende beats rundt på de ulike scenene i Norges land.